תנו כבוד ללטקס/ מתכון מיוחד לחג


לטקס טבעוני

מה צריך (ל 16 יחידות):

 450 גרם תפוח אדמה מגורר (בערך 2 תפוחי אדמה גדולים) 

 60 גרם קמח חיטה

 50 גרם חלב סויה לא ממותק

 15 גרם קמח תירס 

 10 גרם עירית קצוצה  

10 גרם מלח או לפי הטעם  

5 גרם שמרים  

2 גרם פלפל שחור גרידת לימון 

איך להכין: 

מסננים את תפוחי האדמה המגוררים בעזרת בד לסינון גבינה או מטלית מטבח ומהדקים לחילוץ הנוזלים. יוצקים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומערבבים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים על מחבת עמוקה שמן חמניות ומניחים לשמן להתחמם. השמן צריך להגיע עד לגובה אצבע, מספיק על מנת לכסות מחצית מהלטקס במהלך הטיגון. לוקחים חלק מהתערובת בעזרת שתי כפות ומניחים בשמן החם. ניתן לעגל את הקציצה עם קצה הכף בזמן שהיא במחבת – על אף שאין חשיבות לכך שהצורה תצא עגולה. כשהלאטקס מזהיב, הופכים לצד שני ולא ממהרים קחו את הזמן כך שהלאטקס יתבשלו גם מבפנים, מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לספיחת עודפי השמן. ניתן להגיש לצד יוגורט ועשבי תיבול או עם גוואקמולי וליים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.