חגיגה של סופגנית פירות


 מה צריך:

480 גרם בצק עלים 

1 ביצה 

4 פירות טריים חתוכים לבחירתכם 

1 כף מים 

3 כפות סוכר 

לזיגוג הלימון: רבע כוס מיץ לימון כוס 

1 אבקת סוכר 

איך מכינים: 

חממו תנור ל-180 מעלות והניחו נייר אפייה על תבנית. על משטח עבודה מקומח, שטחו את הבצק וחתכו אותו ל-24 עיגולים. הניחו מעט פירות במרכז 12 מהעיגולים ופזרו מעליהם מעט סוכר. הברישו את השוליים של העיגולים עם הפירות בתערובת של המים והביצה, הניחו מעליהם את 12 עיגולי הבצק שנותרו והדקו את השוליים בעזרת מזלג. מרחו את תערובת הביצה והמים שנותרה על עיגולי הפירות, הניחו אותם על תבנית האפייה והכניסו לתנור למשך 15 דקות, או עד שהם יזהיבו. בינתיים הכינו את זיגוג הלימון. 

איך להכין לימון מזוגג: הכניסו את הרכיבים לקערה, ערבבו היטב והניחו בצד. לאחר הוצאת הסופגניות מהתנור, זגגו כל אחת מהן בתערובת והגישו לאחר צינון קל. 

קשטו מעל בפירות חתוכים לבחירתכם

המתכון באדיבות מושבניק עד הבית: אתר לרכישת פירות וירקות ישירות מן החקלאי.

צילום/ ברוק לארק