ד"ר אביב אשר, חוקר מו"פ צפון במכון המחקר מיגל, הירצה בפני חוקרים, מדריכים ומגדלי בקר, אודות הקינואה, מזון העל, שיכול להפוך לחיוני מאוד גם עבור עדרי הבקר. 

יצויין כי רוב גידול הקינואה מיובא מחו"ל ומשמש בעיקר למאכל לבני אדם, עקב היותו עשיר בחלבון ונחשב ל"סופר פוד". 

כעת בוחן ד"ר אשר גידול קינואה למספוא, במטרה להחליף את החיטה היקרה יותר לגידול שערכה התזונתי אינו גבוה כמו של צמח הקינואה. יש לציין כי המחקר הועבר לניסוי בטקסס ארה"ב, שם נמצאות חוות הבקר הגדולות בעולם. 

ד"ר אביב אשר: "אנו בוחנים את השימוש בקינואה למספוא בשל היתרונות החקלאיים המתבטאים ביבול גבוה, יעילות ניצולת מים גבוהה, ועמידות גבוהה לתנאי עקות מלח ויובש. כמו כן, לקינואה הרכב ואיכות תזונתית גבוהים, המתבטאים בעיקר באחוז חלבון מלא גבוה, נעכלות גבוהה, כמות משמעותית של מינרלים חיוניים ויכולת שימור כתחמיץ להזנת מעלי גירה. 

יתרונות אלה ממצבים את הקינואה כמזון עילית למעלי גירה וכגידול בעל פוטנציאל רב לשמש כצמח מספוא איכותי וחדש בסל הגידולים למספוא בארץ".