דצמבר בעיצומו ואיתו הילת החורף וזמן המרקים. שף גדי אולישנסקי ממלון וילה גליליי ומסעדת סומאק ושף נועם בכר ממסעדת בולונג'רי, פתחו לנו שולחן חורפי במיוחד. שלושה מתכונים לשלושה מרקים שיחממו כל מזג אוויר שיבוא. 

מרק עגבניות שורשים וזעתר/ שף גדי אולשינסקי 

מה צריך; שורש סלרי 2 יח', שורש פטרוזיליה 2 יח', גזר 3 יח', שתי תפוחי אדמה, בצל גדול, 5 שיני שום, 10 עגבניות בשלות קלופות, 4 ענפי זעתר בר , 2 ליטר ציר ירקות, פלפלים חריפים איך להכין: חותכים את כל ירקות השורש לקוביות ומאדים את הכל בסיר שחומם מראש עם מעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות הקלופות ומייד לאחר מכן את ציר הירקות, מבשלים על אש קטנה במשך כשעה וחצי עד שהכל מתרכך, מתבלים בכף פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס- על פי הטעם, מוסיפים את עלי הזעתר לעוד 10 דקות בישול, טוחנים את הכול עם מוט בלנדר, מגישים עם קרוטונים ועלי זעתר לקישוט. 


מרק שעועית של שף נועם בכר 

מה צריך;  4 כוסות שעועית לבנה , 2 כפות שום כתוש, 3 כפות רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, מרק עוף פרווה, פפריקה אדומה מתוקה. איך להכין: משרים את השעועית הלבנה במים למשך לילה שם (לפחות 8 שעות), בסיר מטגנים במעט שמן זית שום כתוש , מוסיפים את השעועית שעברה השריה וממלאים מים שיכסו את  השעועית, מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה וחצי עד שהשעועית מתרככת , מתבלים לפי הטעם בפפריקה מלח פלפל כמון ומרק בטעם עוף (פרווה כבר אמרנו) מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות נוספות עד לצמצום מעט של המרק, מגישים לצד בייגל'ה אפוי או קרוטונים.


מרק הבצל של שף גדי אולשינסקי 

מה צריך; בצל לבן 1 קג, 2 כפות קמח, כוס וחצי יין אדום, ליטר צער ירקות, ענף טימין, שמן זית, פלפל שחור, מלח, מחמאה / חמאה איך להכין: קוצצים את הבצל  ומטגנים בשמן זית עד השחמה, מוספים מחמאה/ חמאה (מחמאה אם מעוניינים בפרווה, חמאה בחלבי) וממיסים. קולים את הקמח במחבת נפרד במשך דקה עד להשחמה, מוסיפים את הקמח לבצל בהדרגה תוך כדי ערבוב טוב עד להטמעה ללא  גושים, מוספים כוס וחצי של יין תוך כדי ערבוב, מוספים את ציר ירקות  ומביאים את המרק  לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל- לפי הטעם ומעט סוכר לאיזון החמיצות, במתכון החלבי- בהגשה ניתן להוסיף גבינה מגורדת, בארוחות הבוקר במלון וילה גליליי אנו מוסיפים גבינה צפתית טרייה ומשובחת.

המרקים מוצעים במסעדות השפים, בסומאק וילה גלילי ובבלונז'רי בצפת. בתיאבון.