זיכרונות בעגלה


יש טעמים שנשארים איתך לנצח. אחד מהם הוא בורקס. כמובן רק אם הוא יחיד ומיוחד. 

אני זוכר איך פעם, מזמן, היינו יוצאים לבלות אי שם בחיפה, רק כי ידענו שבסוף הלילה מחכה לנו העונג המושלם.  בורקס חם ביצה קשה, רסק עגבניות, מלפפון חמוץ, טחינה וטיפה סחוג. "בורקס בכר העגלה". הבורקס שמלווה אותנו מאז ועד היום. כבר שלוש דורות שמשפחת בכר מכינים את הבורקס בעבודת יד, ללא מרגרינה, ללא שומן טראנס. תמיד ידענו שאם כבר בורקס זה בכר. 

האב והמייסד, יהושע בכר, עלה לישראל מטורקיה בתחילת שנות ה-60 והשתקע בחיפה. הרעיון עלה בראשו מייד וכמו כל טורקי שמבין עניין באוכל, היה מגיע בכל בוקר עם עגלה וגחלים למכור את הבורקס שהכין מוקדם בבוקר. כך הצליח לתפוס את האנשים בזמן שהלכו לעבודה בנמל ובעיר התחתית. אותה העגלה נמצאת עד נמצאת עד היום בכניסה לסניף המקורי בחיפה.

השבוע הוא נחת אצלנו במתחם הקניות שופינה ולמזלי, ככה במקרה, בלי כל כוונה מיוחדת, זכיתי לטעום והפכתי כולי געגוע ללילות ההם . טעם נעורים שלא נשכח. טעם שלא ייגמר לעולם.

בורקס בכר העגלה, בשופינה. בפוד טראק מושקע מגוון בורקסים בטעמים שונים: גבינה, תפוח אדמה, תרד, חצילים ועוד. בצד חמוצים, רסק, טחינה וחריף. פתוח גם בשבת בין השעות 11:00 - 00:00.